Emigratiecoach
        Duwtje in de rug 

Voor wie? 

De emigratiecoach is er voor mensen die overwegen te emigreren, in de planfase zitten of al geëmigreerd zijn.

Emigranten hebben een droom. Een droom die gerealiseerd móét worden. Je krijgt een kans die je niet wilt laten lopen. Een unieke baan, zicht op een totaal nieuw bestaan dat aanvoelt als een lange vakantie, een plicht die roept of een wens om weg te vluchten van de dagelijkse sleur. Vaak is er zin in het onbekende, het avontuur lonkt!

Obstakels
Helaas wordt bij sommige avonturiers de droom in de kiem gesmoord. Twijfels over haalbaarheid, onvoldoende vertrouwen in eigen kunnen en afwijzende meningen van naasten zijn redenen voor het niet realiseren van de droom.

Ook in de planfase kan het misgaan. Als het besluit genomen is, is het niet meer slechts een roze-omrande droom. Er moet veel gebeuren, vaak meer dan gedacht. Ook vanuit andere hoeken komt er ineens veel op je af: familie en vrienden hebben meningen over je stap en ook je gezin gaat door een emotionele achtbaan. Je hapt soms naar adem jezelf afvragend: hoe ga ik dit allemaal regelen? Ook kan twijfel de kop op steken: wil ik dit eigenlijk wel écht? Doe ik er wel goed aan?

In de fase na de emigratie kunnen zich moeilijkheden voordoen. Immers, het leven in het nieuwe land geeft weer nieuwe uitdagingen zoals het opbouwen van een sociaal netwerk, het realiseren van inkomsten en het omgaan met familie op grote afstand.

Dit zijn voorbeelden van situaties waarin de emigratiecoach hulp kan bieden. Met oog voor jouw persoonlijke situatie, jouw kwaliteiten en valkuilen, gebruikmakend van humor, relativeringsvermogen en eigen emigratie-ervaringen, doet de emigratiecoach zijn uiterste best om jou te helpen om jouw emigratie-avontuur tot een succes te maken.